lördag 7 november 2009

Pasta med valnötssås

Denna goda pasta gjorde Nigella, underbart god! 

Ingredienser
70 g valnötter, skalade (cirka 350 gram oskalade)
0.2 st vitlöksklyfta, krossad
0.4 skiva bröd
0.6 dl mjölk (3 %)
10 g parmesanost, riven
1.6 msk olivolja
salt
peppar
2 kvistar persilja
1 kg pasta



Gör så här

1. Koka upp en stor kastrull vatten. Rosta valnötterna i en stekpanna tills det börjar dofta rikligt av nötter.
2. Skär bort kanterna på brödskivan och lägg den i en skål. Häll över mjölken.
3. Krossa vitlöksklyftan. Lägg 150 gram av valnötterna i en mixer, tillsammans med vitlöken, brödet med mjölken och parmesanosten.
4. Blanda tills konsistensen är jämn och krämig. Häll då i oljan och krydda med salt och peppar. Blanda igen och häll över i en skål.
5. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Spara en kaffekopp av pastavattnet. Häll pastan i ett durkslag. Lägg över pastan i en stor skål medan den fortfarande droppar lite. Stänk lite olivolja över för att hindra att pastan klibbar ihop.
6. Om valnötssåsen är för tjock, 
blanda i lite av det sparade pastavattnet. Blanda såsen med pastan.
7. Hacka resten av valnötterna grovt och strö dem över pastan tillsammans med lite mer parmesanost och hackad persilja.

Inga kommentarer: