fredag 19 mars 2010
Spaghetti Carbonara - en klassiker
Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
400 g spaghetti
3 st ägg
3 msk grädde
100 g finriven parmesan
200 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
salt och svartpeppar
persilja
Gör så här
1. Börja med att koka upp vattnet till spaghettin. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Strimla skinkan och vitlöken. Hacka löken. Stek skinka och lök i en stekpanna.
2. Häll av vattnet från spaghettin och blanda den med skink- och lökblandningen. Rör sedan ner äggröran. Rör ordentligt så att inte äggen stelnar.
3. Servera med resten av osten och eventuellt med en äggula till varje portion.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar