
4 pers
400 g sötpotatis
2 st avokado
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2 st röd chili
50 g bladspenat
1 msk ingefära
3 msk honung
0.5 dl limejuice
2 dl olivolja
salt och peppar
Gör så här
1. Rosta potatisen tillsammans med lite olivolja och vitlök i ca 25 minuter i 180°C.
2. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar. Skiva chilin tunt.
3. Blanda avokado, rödlök, chili & potatisen i limonetten.
4. Grilla tonfisken medium rare (grillas den för länge smakar den som burktonfisk och då försvinner den goda "köttiga" smaken som tonfisken har). Så grilla ca 1-2 min per sida bara. Fisken ska bara få en yta!
5. Servera tillsammans med potatissalladen och bladspenat.
Servera gärna med ett glas rosé!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar