torsdag 23 juli 2009

Grillad tonfisk med asiatisk potatissallad



4 pers

600
g färsk tonfisk
400 g sötpotatis
2 st avokado
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2 st röd chili
50 g bladspenat
1 msk ingefära
3 msk honung
0.5 dl limejuice
2 dl olivolja
salt och peppar

Gör så här

1. Rosta potatisen tillsammans med lite olivolja och vitlök i ca 25 minuter i 180°C.

2. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar. Skiva chilin tunt.

3. Blanda avokado, rödlök, chili & potatisen i limonetten.

4. Grilla tonfisken medium rare (grillas den för länge smakar den som burktonfisk och då försvinner den goda "köttiga" smaken som tonfisken har). Så grilla ca 1-2 min per sida bara. Fisken ska bara få en yta!

5. Servera tillsammans med potatissalladen och bladspenat.


Servera gärna med ett glas rosé!


Smaklig måltid!

Inga kommentarer: