
100 g smör
1,5 dl vatten
400 g nötfärs (funkar bra med fläskfärs eller blandfärs också)
Kryddor; chili, salt, peppar, cayenne
1 vitlöksklyfta
2 msk jalapenos
2 dl créme fraiche
3 st tomater
150 g cheddarost
Gör så här:
1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix, pressad vitlök och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix, pressad vitlök och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Servera gärna med ett glas Raimat Abadia Crianza (artnr. 2738) 69kr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar