Till nöt och fläskkött
1 msk olja
2 msk rödvin
1 msk köttbuljong
1 tsk svartpeppar, grovstött
Till nöt, fläsk och kyckling
3 msk ketchup
1 msk rapsolja
0,5 msk vinäger
1 tsk tabasco
Eller
2 msk rapsolja
1 msk soja, kinesisk
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk senap, svensk
Till fläskkött och kyckling
2 msk rapsolja
1 msk sweet chilisås
1 msk soja, kinesisk
0,5 msk ingefära, färsk, riven
Eller
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
2 tsk honung, flytande
1 tsk vitvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk timjan, torkad, smulad
Till fisk
2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
0,5 msk dijonsenap
1 krm svartpeppar
0,5 tsk timjan, smulad
Eller
1 msk rapsolja
2 msk vitt vin, torrt
1 msk hummerbuljong, Från flaska
onsdag 22 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar