
Antal portioner: 4
600 g utskuren biff i bit
salt och malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk jalapeñosås
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta
Till servering:
4 tortillabröd
4 vårlökar
1 röd paprika
1 röd spansk peppar
olja att fräsa i
Gör så här
1. Gnid in biffköttet med salt och peppar. Blanda samman tomatpuré, balsamvinäger och jalapenosås. Rör ner spiskummin och chili och pressa ner vitlöken. Pensla köttet med blandningen och låt det stå och dra medan kolet brinner ner till glöd.
2. Ansa paprika och vårlök och dela dem i mindre bitar. Dela den spanska pepparn i halvor på längden, kärna ur och dela halvorna i mindre bitar. Fräs paprika, lök och chili hastigt i olja.
3. Grilla biffköttet helt på galler långt ifrån glödbädden. Vänd flera gånger. Grilltiden blir mellan 20 och 30 minuter, beroende på hur rött man önskar ha köttet. En innertemperatur på 61° ger ett rosa kött och 70° är genomstekt. Låt köttet vila i folie i 10 minuter innan det skärs upp i skivor. Grilla tortillabröden 1/2 minut och fyll dem med grönsaksblandning och skivor av den grillade biffen. Servera genast.
Receptet kommer från recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar