måndag 20 april 2009

Varm brie med rabarberchutney



Denna goda rätt såg jag på SVT, Niklas Mat!
Såg ju het underbart ut, så det ska testas och bjudas på till helgen!

2 små brieostar eller camembert
3 rabarberstjälkar
0,5 liter jordgubbar
2 msk socker
0,5 vaniljstång
Lite vitvinsvinäger eller vitt vin

Smörpapper
Bomullssnöre

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vira in ostarna i smörpapper och knyt ihop med bomullssnöre. Baka i ugnen
tills de blir mjuka i mitten - ca 15 minuter.

Häll vinäger eller vin i en kastrull tillsammans med socker och en halv
vaniljstång. Lägg i skivad rabarber och delade jordgubbar. Rör försiktigt
en stund på hög värme.

Låt stå under lock på låg värme i ca 20 minuter. Ta ur vaniljstången och slå
över chutneyn i en burk.

Servera tillsammans med den smälta osten och kex eller något gott bröd.







Inga kommentarer: