onsdag 22 april 2009

Fransk potatissallad




Perfekt till grillat eller bara som den är!

Antal portioner: 4

10-12 potatisar, ca 800 g
1 st röd lök
3 msk kapris

Vinägrettsås
2 msk ljus vinäger
0,5 tsk salt
peppar
(1 tsk dragon)
1-2 tsk fransk senap
3 msk olja
2 msk vatten
0,5 dl finskuren persilja eller 2 msk färsk timjan

Gör så här
1. Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen.
2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
3. Skala och hacka löken fint.
4. Skiva potatisen medan den är varm. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägrettsåsen över. Blanda försiktigt.
5. Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Blanda i persilja och/eller timjan.

Inga kommentarer: