måndag 23 mars 2009

Grillad fläskkotlett med fetasallad




Nu börjar våren komma och då vill man ta fram grillen och slänga på en god köttbit, så här kommer en lite aptitretare på vårens grillning!

4 pers

4 st fläskkotletter
2 st vitlöksklyftor
10 st oliver
timjan
2 msk olivolja

Fetasallad:
4 st kokta potatisar
0.5 st gurka
1 st rödlök
4 st tomater
2 st avokadofrukter
50 g spenat
100 g fetaost

Dressing:
0.5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk grovkornig senap
svartpeppar och salt


Gör så här
1. Finhacka oliverna med vitlök och timjan. Tillsätt olivolja och marinera kotletterna däri.
2. Fetasallad: Skala gurkan, kärna ur och skär i centimeterstora kuber. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater och avokado i bitar. Dela fetaosten i tärningar. Skölj spenaten. Skär potatisen, stek knaprig i olivolja.
3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
4. Grilla kotletterna i 4 minuter på varje sida. Blanda salladen med dressingen.

Inga kommentarer: