Nu börjar våren komma och då vill man ta fram grillen och slänga på en god köttbit, så här kommer en lite aptitretare på vårens grillning!
4 pers
4 st fläskkotletter
2 st vitlöksklyftor
10 st oliver
timjan
2 msk olivolja
Fetasallad:
4 st kokta potatisar
0.5 st gurka
1 st rödlök
4 st tomater
2 st avokadofrukter
50 g spenat
100 g fetaost
Dressing:
0.5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk grovkornig senap
svartpeppar och salt
Gör så här
1. Finhacka oliverna med vitlök och timjan. Tillsätt olivolja och marinera kotletterna däri.
2. Fetasallad: Skala gurkan, kärna ur och skär i centimeterstora kuber. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater och avokado i bitar. Dela fetaosten i tärningar. Skölj spenaten. Skär potatisen, stek knaprig i olivolja.
3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
4. Grilla kotletterna i 4 minuter på varje sida. Blanda salladen med dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar