torsdag 5 mars 2009

På fredag är det kyckling, då mår man riktigt bra....


... eller hur nu den där låten gick! :)

Parmesankyckling med tomatsalsa och basilikasås

1 st äggula
0,75 dl parmesan, riven
2 krm paprikapulver
1,5 msk vatten
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 st bakpotatisar till klyftpotatis

Tomatsalsa

2 st tomater
0,5 st gurka
1 st rödlök
2 msk persilja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Basilikasås

1 dl Creme fraiche
0,5 st färsk basilika
0,5 krm salt


Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, parmesan, paprikapulver och vatten. Blanda mjölet med salt och peppar. Doppa kycklingfiléerna först i mjölblandningen och därefter i äggblandningen. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö ut potatisklyftorna runt omkring. Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter till fin färg.
2. Gör salsan. Skär tomater och gurka i fina tärningar. Finhacka löken. Blanda samman med persilja. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda basilikasåsen.
4. Servera kycklingen med ugnsstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!!

JA detta lät gott...Kyckling är aldrig fel..
kanske man kan få smaka någon gång...Älskar dig.
Kram