4 pers
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
Gör så här
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta.
Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp.
Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen.
Smaksätt med salt.
Strimla tomaterna och de stora basilikabladen.
Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar