tisdag 17 februari 2009

Ett basskafferi

Har du nyss flyttat hemifrån? Blivit nyfiken på matlagning? Eller bara vill utveckla ditt nuvarande skafferi?!

Då har jag några råvaror för ett Basskafferi som alltid är bra att ha hemma.

Mjölk
Grädde
Majonäs
Smör
Ägg

Olivolja
Matolja
Vinäger - både vitvins- rödvins- och balsamvinäger
Ättika
Soja
Sweet chilisås
Sambal Olek
Ketchup
Senap - gärna olika t.ex. stark, grov kornig osv.
Tomatpuré
Krossade tomater
Vitt och rött vin

Lök - Gul, röd, scharlottenlök, vitlök
Rotfrukter
Potatis
Grönsaker av olika slag - funkar också med frysta grönsaker och grönsaksblandningar

Salt, flingsalt eller salt för kvarn
Svartpeppar
Vitpeppar
Örter (jag har ju en förkärlek till färska, men det funkar bra med torkade också)
Kryddor
Buljongtärningar
Fonder
Maizena
Vetemjöl
bakpulver
vaniljsocker
socker
råsocker
farinsocker
honung
sirap

nötter
frön
kakao
kaffe
te
ris
pasta
nudlar
bulgur
matvete

Inga kommentarer: