
4 portioner
ca 500 vit fiskfilé, sej, torsk, kolja
eller
250 g vit fiskfilé och 250 g lax
1/2 gul lök
1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
3-5 krm salt
1 krm vitpeppar
1/2 krm cayennepeppar eller sambal olek
1/2 dl hackad färsk koriander eller timjan (beroende på vad du tycker om)
SWEETCHILIDRESSING:
2 dl matyoghurt
3 msk sweetchilisås
1 msk konjak eller alkoholfritt alternativ: citronsaft
salt och peppar
TILLBEHÖR:
3 tomater
1 liten rödlök
inlagd gurka
sallad
groddar eller ärtskott
ruccola sallad
4 hamburgerbröd
TJOCKA POMMES:
4 st bakpotatisar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader celcius.
Skär potatisen i tjocka stavar, lägg i en ungssäkerform med olivolja. Sätt in i ugnen ca 20-30 min. Salta och krydda när potatisen är klar.
Blanda alla ingredienser till sweetchilidressingen och smaka av med salt och peppar.
Finhacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.
Servera med potatisen!
1 kommentar:
Hej!!
Detta lät ju gott, hoppas man blir
bjuden på detta när man kommer
ochhälsar på..
Älskar dig i massor.
kram
Skicka en kommentar