4 pers
4 potatisar
1 fänkål
2 morötter
1 gul lök
3 dl vitt torrt vin
5 dl fiskfond
5 dl grädde
1 pkt saffran
salt och peppar
Olivolja
Lax, sej, torsk eller den fisk man själv vill ha. Blanda gärna olika fisksorter!
VIll man kan man även ha i kräftor, räkor och musslor. Dessa läggs då i allra sist, precis innan servering.
___________________________________________________
Skala och hacka potatis, morötter, fänkål och lök i mindre bitar och bryn lätt i olivolja. Använd gärna en större kastrull.
Häll på vittvin och fiskfond och låt koka i ca 20 min.
Lägg i fisken och koka tills den är färdig, slå på grädden och låt koka ca 3 min.
För att göra soppan lite tjockare kan du använda maizena. Rör isåfall i maizenan och låt koka några minuter.
God fisketur!
lördag 14 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar