4 pers
200 g Laxfilé
200 g Kattfisk eller annan vit fisk
100 g Pilgrimsmusslor
100 g Tigerräkor
Marinad av färska örter:
0.5 dl grovt hackad gräslök
0.5 dl grovt hackad koriander
0.5 dl grovt hackad dragon
2 st hackade vitlöksklyftor
0.5 st hackad röd chili
0.5 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 msk salt
Gör så här:
1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten
1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten
skall marineras i.
2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna.
5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.
2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna.
5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar