måndag 16 februari 2009

Persikokaka i långpanna

8-10 pers.

4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 burk persikohalvor, 825 g
150 g kallt smör
1 dl pärlsocker


1. sätt ugnen på 200 grader.
2. smöra och mjöla en form, ca 20x35 cm.
3. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Låt persikorna rinna av, skiva dem och tryck ner dem i smeten. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck smeten med skivorna. Strö på pärlsockret.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
6. Låt kakan kallna. Skär den i bitar och servera med vispad grädde.


Receptet är från min kära mor!
Tack mamma!

Inga kommentarer: