
4 pers
200 g sikrom (eller rom från löja, lax eller stenbit)
8 medelstora råa skalade potatisar
margarin till stekning
4 dillvippor
1 citron
2 1/2 dl gräddfil
2 hackade rödlökar
1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick margarin och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig.
3. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta. Servera genast med gräddfil och hackad rödlök.
Perfekt förrätt eller som en liten aptitretare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar