söndag 15 februari 2009

Kalops

4 pers

500 g högrev
2 st gula lökar
2 st morötter
5 st lagerblad
1 msk kryddpeppar
1 tsk torkad timjan
1 msk nejlika
rödbetsspad
1 msk tomatpuré
3 msk buljong
maizena

Servera med kokt potatis och rödbetor

___________________________________________________

Skär ned köttet i mindre bitar för att korta koktiden.
Bryn köttet i en varm panna med smör.
Skär ned morot och lök i lagom stora bitar, cirka 2-3 centimeter i diameter.
Fräs grönsakerna i en rymlig kastrull med lite smör.
Tillsätt lagerblad, timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Låt fräsa med lite.
Häll över köttet i kastrullen och täck med vatten. Tillsätt buljong och nejlika och låt puttra på låg värme i cirka 50 minuter.
Sila av buljongen och häll den i en kastrull. Plocka bort lagerbladen.
Smaka av buljongen med rödbetsspad, kryddpeppar, salt och peppar.
Red med maizena tills den blir lätt simmig och lägg i grönsaker och kött. Rör om och låt koka upp.
Servera kalopsen med potatis och rödbetor.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: