2 pers
2 laxbitar
4 - 6 potatisar
Tapenade (antigen hemma gjord eller köpt på burk)
Citron
Sparris
Pepparrotssås:
3 dl creme fraiche
3 msk riven pepparrot
örtsalt
Tapenade:
ca 100 g svarta urkärnade oliver
1-2 vitlöksklyftor
2-3 sardell- eller ansjovisfiléer
1/4 - 1/2 dl olivolja
lite vatten
1-2 msk kapris
______________________________________________
Sätt ungen på 200 grader celsius.
Koka potatisen.
Tapenaden:
Lägg oliverna i mixer eller matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Lägg i sardellfiléer, häll i olja och kör till en massa. Späd med lite ljummet vatten till lagom konsistens. Häll till sist i lite kapris, kör några varv så att kaprisen är grovhackad.
Lägg laxfilerna i en ungssäker form med olivolja. Bred tapenaden på laxen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Pepparrotssås:
Blanda creme fraiche, riven pepparrot och örtsalt.
Pressa potatisen i en potatispress eller mosa i större bitar med en gaffel.
Servera med citronklyfta!
söndag 15 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar