lördag 14 februari 2009

Grönsaksburgare med äpple- och currysås

2 pers

2 Grönsaksburgare (ex. Familjen Dafgård eller Hälsans kök) Vill du, kan du göra egna, recept finns nedan.
2 hamburgebröd eller toastbröd

BURGARE:
5 dl rivna rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, potatis och lök
2 tsk potatismjöl
1 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1 msk smör


"FYLLNING":
Mozzarella
Rödlök
Senap
Sambal Olek
Ruccola sallad

ÄPPEL- OCH CURRYSÅS:
2 röda äpplen
2,5 dl creme fraiche
Curry
salt och peppar

_____________________________________________

Skala äpplena och kärna ur. Hacka i mindre bitar.
Blanda äpplen, creme fraiche, curry, salt och peppar. Smaka av och krydda efter eget tycke. Låt stå i kylen under tiden du fixar burgarna.

Strö potatismjöl över de rivna rotfrukterna.
Rör ner grädde, ägg, salt och peppar.
Klicka biffar i medelvarm stekpanna med lite smör.
Stek 3-5 minuter per sida.

Värm brödet så det är lite ljummet, bred på sambal olek på ena skivan och senap på den andra, lägg sedan på burgaren och resten av ingredienserna och häll sist på såsen.

Mumsigt!

Inga kommentarer: