måndag 16 februari 2009

Italiensk smörgåstårta




Denna gjorde jag till jobbet en gång, mina kollegor var väldigt förtjusta! Receptet är från Coop.

8 portioner

9 skivor landgångsbröd

FYLLNING 1, KRONÄRTSKOCKSPESTO:
1 brk kronärtskockshjärtan (ca 400 g)
100 g pistagenötter, rostade, saltade
ca 1/3 av 1 påse rucolasallad
1/2 kruka basilika
2-3 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
3 msk olja
salt
peppar

FYLLNING 2:
50 g rostade pinjenötter
100 g soltorkade tomater
200 g philadelphiaost, light
salt och peppar
2 paprikor
50 g salami, i skivor
1 kruka rucola
resten av rucolasallad

DEKORATION OCH GARNERING:
4 dl crème fraiche
10 skivor parmaskinka
1/2 kruka basilika
300 g mozzarella
1 burk svarta oliver, 280 g

Tillagning
Fyllning 1, mixa alla ingredienser till en fast kräm. Fyllning 2, rosta pinjenötterna i torr panna tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Mixa pinjenötterna och de soltorkade tomaterna till en jämn smet. Blanda i cream cheese och smaka av med salt och pepp

Sätt ugnen på grillvärme. Dela paprikorna och skrapa ur kärnorna. Lägg paprikorna med skalsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Placera högt upp i ugnen tills skalen svartnar, 10-15 minuter. Ta ut dem och låt svalna. Dra av skalen och strimla paprikorna.

Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 brödskivor, långsidorna mot varandra, som botten till tårtan. Bred på fyllning 1.

Lägg ytterligare 3 brödskivor ovanpå. Bred på fyllning 2, först cream cheeseröran och sedan salamiskivor, rucolasallat och rostad paprika. Spara lite paprika till garneringen. Täck med de 3 sista brödskivorna.

Vispa crème fraichen så den blir ganska fast. Bred den över och runt kanterna. kanterna.Rulla parmaskinkan till små rosor. Använd kuljärn och gör bollar av mozzzarellan eller skär osten i bitar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad den ser god ut,hoppas få smakprov någon gång.
kram
mormor

Anonym sa...

Detta så väldigt gott ut.
Hoppas man får sig en bit någon gång.
älskar dig kram