lördag 14 februari 2009

Pannacotta med vitchoklad och nougat

4-6 pers

5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
50 g nougat
3 gelatinblad

Garnering:
Frukt eller bär

_______________________________________

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

Garnera med blåbär eller hallon vid servering.

Vill du få en skiktad pannacotta med till exempel nougat i botten och vitchoklad över så gör du halva satsen först med nougaten och låter den stå i kylen 2-3 timmar. När den har stelnat gör du andra hälften med vitchoklad och låter sedan det stå ytterligare 2-3 timmar.

Denna dessert kan du göra dagen innan så är det bara att lägga på bären innan servering.

Ät och njut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilken extremt seriös och rolig blogg!!
detta låter gott som stan i gatan!
ska laga middag till marlene imoreon och ska nu kolla ut ett bra recept här!!
Puss på dig världens goaste!